Home

Manuele therapie

De Bundeling heeft 3 therapeuten welke de master manuele therapie hebben voltooid (naast de vierjarige basisopleiding).

 

Manueel therapie kan ingezet worden bij uiteenlopende klachten zoals: nekklachten, rugklachten, hoofdpijnklachten, heupklachten, duizeligheidsklachten, schouderklachten, ribblokkades.
 

Onze manueel therapeuten zijn specialist in de behandeling en onderzoek van gewrichtsklachten van zowel de wervelkolom als de armen en benen. Er wordt gekeken naar de manier van bewegen en hoe deze verbeterd kan worden met als doel stijfheid en pijnklachten te verbeteren.
 

De behandeling van de manueel therapie bestaat uit een screening, vraaggesprek, onderzoek. Daarna worden de bevindingen besproken en plan van aanpak. Bij akkoord wordt de behandeling opgestart. De behandeling bestaat uit manipulaties, mobilisaties en oefeningen. 


De manueel therapeuten binnen onze praktijk zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister. Hierdoor is en blijft de zorg van hoge kwaliteit. Er worden regelmatig scholingen gedaan om up-to-date te blijven van de nieuwe ontwikkelingen binnen de manuele therapie. 

 

Heeft u vragen, wilt u weten of manuele therapie geschikt is voor uw klachten? of meer informatie, neem vooral contact op met onze praktijk.

De bovenstaande therapeuten zijn gespecialiseerd in Manuele therapie